Duminica 28 Aprilie

Consumul de energie din Românie, dat peste cap de ger. Cât s-a consumat într-o singură zi



Conform datelor furnizate de Transelectrica, consumul național de energie electrică a crescut considerabil în aceste zile, ajungând la un nivel record de 9.400 MW, în condițiile în care consumul într-o zi normală de iarnă nu sare de 9.000 MW.

Astfel, în intervalul orar 18,00-19,00, în vârf de consum, la nivel național s-au utilizat 9.484 de MW de energie electrică. Un astfel de nivel nu a mai fost atins din 1 februarie 2012, când, în același interval orar, consumul a fost de 9.487 de MW.

"Se pare vorbim de recorduri în aceste zile, în condițiile în care, într-o zi de iarnă normală, consumul este de maximum 9.000 de MW. Pentru această seară, ne așteptăm din nou la un nou vârf de consum foarte mare", a declarat, pentru AGERPRES, Octavian Lohan, directorul Dispeceratului Energetic Național.

Acesta a precizat că au fost pornite grupuri suplimentare de producere a energiei electrice pe cărbune și păcură, pentru a putea acoperi cererea.

"Nu au fost pornite toate grupurile de rezervă, încă avem capacități pe care le putem porni în cazul în care este nevoie", a mai spus Lohan.

Comentarii Facebook