La compania de stat Hidro Tarniţa, salariul mediu lunar este de 7.384 lei

 

Salariații de la compania de stat Hidro Tarniţa au avut, în 2015, un salariu mediu lunar de 7.384 lei.

 

Societate avea la finele anului trecut 19 salariați, iar veniturile au fost calculate pe baza cheltuielilor cu salariile, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli al societății pentru anul 2015.

 

Bugetul a fost aprobat printr-un ordin comun al ministrului Energiei, Victor Grigorescu, al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, și al ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Claudia Costea, și publicat în Monitorul Oficial din 13 ianuarie 2016.

 

Astfel, un salariat a avut, în medie, un câștig lunar brut de 7.564 lei, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, și de 7.384 lei, determinat pe baza cheltuielilor cu salariile. 

 

Reprezentanții Ministerului Energiei au spus că angajații de la această societate sunt specialiști de înaltă calificare și, în afara acestui salariu, nu primesc alte bonusuri. De asemenea, ei nu au locurile de muncă garantate, scrie Agerpres.

 

Angajații societății Hidro Tarnița S.A. nu au, potrivit contractului de muncă, alte bonificații. Având în vedere că gestionează activități necesare derulării unui proiect a cărui valoare este estimată la 1 miliard euro, societatea de proiect este nevoită să funcționeze cu specialiști de înaltă calificare. Totodată, menționăm că, până la semnarea contractelor de atribuire, angajații societății nu au locurile de muncă garantate”, se arată în răspunsul ministerului.

 

Dorim să vă menționăm însă că, potrivit datelor transmise de companie, în 2016, potrivit proiecției bugetului de venituri și cheltuieli, câștigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor cu salariile (lei/persoană) va scădea la 6.500 lei, în timp ce numărul angajaților rămâne același", au spus reprezentanții Ministerului Energiei.

 

Compania de proiect Hidro Tarnița a fost înființată în 2013 pentru realizarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești, care presupune o investiție greenfield estimată la aproximativ un miliard de euro, fără TVA.

 

Centrala va fi localizată la aproximativ 30 kilometri de orașul Cluj-Napoca, pe valea râului Someșul Cald.

 

Centrala Tarnița-Lapuștești ar urma să fie construită în 5-7 ani și să genereze peste 4.000 de locuri de muncă. Până acum s-au purtat numai discuții cu potențialii investitori.

Comentarii Facebook