Consilierea pentru dezvoltare personală este o călătorie conştientă continuă. Deschide viitorul prin schimbarea de care ai nevoie (P)



Ce este dezvoltarea personală?

Călătoria în viaţă este ca mersul pe sârmă, în nevoia de a obţine echilibrul pentru o viaţă cu sens, împlinită, desăvârşită, fericită.


Dezvoltarea personală este un proces de evoluţie şi autoactualizare continuă a propriului potenţial pentru a dobândi şi aplica cu succes competenţa congruenţei, de a integra achiziţiile învăţării în context formal, nonformal şi informal cu responsabilitate şi spirit critic pentru a trăi cu integritate în viaţa personală, profesională şi socială. Este cunoscută și sub denumirea de ,,self help" sau ,,evoluţie personală”.


Accelerarea procesului de dezvoltare personală se poate realiza prin diferite forme, de la asumarea unui program individual de autoeducare până la participarea la cursuri, conferinţe, tabere etc.

Cine este consilierul pentru dezvoltare personală?

 



În anul 2012, Autoritatea Naţională pentru Calificări a elaborat standardul ocupaţional pentru ocupaţia consilier pentru dezvoltare personală, grupa de bază 2423 Specialişti în domeniul resurselor umane şi de personal, COR 242324.

Călătorie conştientă continuă este un sistem de dezvoltare personală, concretizat în cursul de specializare „Consilier pentru dezvoltarea personală” COR 242324, furnizat de S.C. ARINI SRL.

Călătoria este o metaforă pentru viaţă şi exprimă o dorinţă profundă de cunoaştere şi devenire, o nevoie de noi experienţe semnificative pentru a fi o persoană echilbrată şi desăvârşită.

Conştienţa este calea vieţii trăite cu sens prin autoobservare, observare, atenţie, înţelegere, raţiune, intuiţie, claritate, discernământ, înţelepciune, conştiinţă.


Continuitatea este traseul experienţelor pe teritorii cunoscute sau noi, al dezvoltării de sine şi al contribuţiei la evoluţie prin congruenţa a tot ceea ce gândim, simţim, spunem şi facem.


Perseverând în conștiență - învățând să-ți cunoști emoțiile amestecându-le cu gândurile, sentimentele și cunoașterea ta, confirmându-ți experiențele - poți deveni propriul tău consilier în dezvoltare personală. Dacă gândurile tale sunt tainice, ele putând fi ascunse de privirile curioase ale semenilor, emoțiile tale sunt publice, ele transpar în mimică, gesturi, voce, semnalând altora temperatura sentimentelor tale. Emoțiile sunt tulburătoare, ele se declanșează automat în afara conștiinței prin mecanisme încă necunoscute științelor moderne. Obiectivul conștienței personale nu trebuie să fie absența reacțiilor emoționale, ci eliberarea de sclavia emoțională. Iată câteva câteva întrebări care ghidează călătoria conştientă: Să nu avem deloc reacții emoționale? , Să controlăm mai bine efectele emoției?, Să scurtăm sclavia emoțională? Emoția este o altă dimensiune a ființialității noastre pe care, integrând-o în viața noastră, ne confirmăm experiențele.

Cum poţi deveni consilier pentru dezvoltare personală?

Te invităm să faci câţiva paşi împreună cu noi pe traseul dezvoltării personale, al căutării şi al găsirii de răspunsuri, pentru a deschide viitorul unui proces continuu de autoactualizare şi pentru a fi maestrul vieţii tale.

Pasul #1: Informează-te despre ocupaţia consilier pentru dezvoltare personală.

Pasul #2: Alege furnizorul de formare profesională S.C. ARINI SRL.

Pasul #3: Decide să participi la curs pentru obţinerea specializării de consilier pentru dezvoltare personală.

Te aşteptăm să te înscrii la cursul ,,Consilier pentru dezvoltare personala”, COR 242324, cu durata de 40 de ore, desfăşurat în perioada aprilie – iunie 2016. Investiţia ta este de 1500 lei, care se poate achita în trei tranşe. Cursul începe în data de 16 aprilie 2016, în Cluj-Napoca.

A fi consilier pentru dezvoltare personală este diferenţa care poate face diferenţa în propria viaţă, începând din 16 aprilie 2016!

Comentarii Facebook