Concedierile de la Autostrada Transilvania, amanate cu 10 zile


Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a aprobat cererea inaintata de Sindicatul Cartel Afla Cluj, de amanare cu 10 zile a emiterii deciziilor de concediere colectiva a angajatilor de la Autostrada Transilvania.

 

Emilian Rosca, seful ITM Cluj, a declarat ca disponibilizarea trebuia sa fie facuta cu data de 20 ianuarie, dar a fost amanata pana in 30 ianuarie.

"ITM Cluj a dispus, miercuri, angajatorului Bechtel, amanarea cu zece zile calendaristice a termenului de emitere a deciziilor de concediere colectiva, pana in 30 ianuarie. Compania Bechtel nu a furnizat informatii despre activitatea preconizata pentru perioada urmatoare la Autostrada Transilvania si, de asemenea, nu se cunosc finantarile care urmeaza sa fie primite de catre angajator. Dispozitia ITM Cluj este obligatorie pentru Bechtel, care trebuie sa o puna in aplicare", a spus Rosca.

 

Liderul Sindicatului Transilvania, Mihai Lup, a declarat ca asteapta inca un raspuns de la Ministerul Transporturilor pentru a vedea daca vor fi alocate fonduri pentru continuarea lucrarilor pe santierul Autostrazii Transilvania si in 2011.

 

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, sustine ca lucrarile trebuie sa continue pentru ca inchiderea santierelor nu va face decat sa creasca cheltuielile.

 

Compania Bechtel a notificat in 19 noiembrie Sindicatul "Transilvania" in legatura cu intentia de a disponibiliza 832 din cei 1.050 de muncitori.

 

Vezi AICI ce zic sindicalistii!

Comentarii Facebook