Clujul are un singur punct de sacrificare a mieilor de Paște: Ne civilizăm! Anii trecuți aveam 5 -6 puncte deschise


Clujul are un singur centru de sacrificare a mieilor pentru sărbătoarea de Paște, la Stațiunea de la Turda. Anii trecuți, Clujul avea 5 - 6 centre deschise în tot județul, dar acum nu mai este cerere. 

Directorul Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat că nu au fost cereri pentru a fi aprobate astfel de puncte de sacrificare.

Am avut o singură solicitare, de la stațiunea Turda, dar în rest nimeni nu a făcut cerere. Noi primeam solicitări de la fermieri, primării, Prefectura Cluj pentru a deschide astfel de puncte, dar anul trecut și anul acesta nu am mai primit. Vreau să vă spun că și anii trecuți se tăiau numai 1.200 - 1.300 de miei. A scăzut mult solicitarea. Intrăm în rând cu lumea. Crescătorii merg la abator și acolo sunt sacrificați în alte condiții”, a declarat Nicolae Pivariu. 

Acesta a spus că fermierii au început să nu mai vândă miei în această perioadă, pentru că îi păstrează pentru export. ”Ne civilizăm, pentru că este o sarificare mult mai bine controlată în abator. Carnea se vinde în magazine și este refrigerată așa cum trebuie. Și la aceste puncte se respectau regulile, dar oamenii cred că nu mai cumpără la fel ca în trecut. S-au obișnuit să cumpere de la supermarket”, a mai sus Pivariu. 

În Cluj-Napoca, un punct de sacrificare era la Agro Transilvania, în Dezmir, care în ultimii doi ani nu au mai fost depuse cereri pentru autorizare.

Comentarii Facebook