Coada de zeci de masini la Remat! Clujenii primesc de astazi 3.800 de lei pentru rablele duse la casat

Programul Rabla din 2010 incepe de astazi la Cluj. La Cluj, Remat are 100 de taloane valorice pentru cei care isi vor duce masinile mai vechi de 10 ani la casat.

 

Din acest an, proprietarii rablelor primesc bonuri valorice de 3.800 de lei pentru fiecare masina veche. Limita pentru persoanele fizice este de 3 masini. Proprietarii trebuie sa iba la ei in momentul in care se prezinta la Reamat talonul masinii.

 

Cu bonurile primite de la firma de casare, clujenii isi pot plati o parte din contravaloarea unei masini noi, dar, in premiera pentru acest program, pot vinde taloanele valorice.

 

"Interesul nostru este sa avem cat mai putine masini poluante, de aceea am introdus aceasta facilitate, ca fiecare cumparator al unei masini noi sa poata folosi maxim 3 tichete", a declarat la lansarea programului Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

 

"Daca un cetatean nu are suma necesara cumpararii unui autoturism nou, el poate sa cedeze vaucherul, impreuna cu celelalte trei documente care atesta valabilitatea, respectiv: certificatul de inmatriculare al masinii uzate, certificatul de distrugere si pe cel de radiere", a mai spus Borbely.

 

Pentru anul 2010, programul beneficiaza de 228 de milioane de lei – prin Fondul pentru Mediu –, suma care permite scoaterea din uz a 60.000 de autoturisme poluante. "Daca aceasta suma se va epuiza, vom suplimenta fondurile. Avem de cheltuit, numai anul acesta, 1,8 miliarde de lei pentru proiecte de mediu finantate prin Administratia Fondului pentru Mediu, deci sunt bani", a subliniat ministrul Mediului si Padurilor.

Comentarii Facebook