Cluj Arena la un pas de insolvenţă sau chiar faliment. Ce se întâmplă cu stadionul

 

Cluj Arena are o datorie de 12 milioane de lei, pe care nu are cum să o achite. Consiliul Județean Cluj vrea să transforme societatea în serviciu subordonat și să evite plata banilor pe viitor.

Stadionul Cluj Arena are probleme din cauza impozitului pe clădire, care se ridică la 8 milioane de lei plus penalități de încă 4 milioane de lei, pe ultimii ani.

 

Conturile societății au fost blocate, iar acum soluția ar fi ca SC Cluj Arena să intre în insolvență, iar angajații să fie mutați la Consiliul Județean (CJ) Cluj. 

 

CJ Cluj a convenit ca până în 15 octombrie să se găsească cea mai bună soluție pentru salvarea situației, care ar putea presupune să nu se meargă pe soluția insolvenței. Cu toate acestea, consilierii județeni se tem că problema impozitului se va repeta în fiecare an, astfel că societatea va trebui să fie susținută anual cu 8 milioane de lei, bani pe care, în mod normal, ar trebui să îi producă singură.

 

În acest moment, stadionul își susține numai cheltuielile proprii, de utilități și salarizare.

 

Stadionul Cluj Arena a fost inaugurat în octombrie 2011. Banii, 36 de milioane de euro, plus TVA, au venit de la Consiliul Judeţean Cluj şi de la Guvernul României.

 

Dacă va intra în insolvență și apoi faliment, stadionul va intra din domeniul privat al județului Cluj în domeniul public, nefiind afectat de o eventuală executare silită. Societatea Cluj Arena va răspunde și administratorii ei. 

Comentarii Facebook