Cluj Arena, cel mai rentabil stadion din România, în 2023


Stadionul Cluj Arena a atras în 2023 cei mai mulți bani din exploatare, dintre toate stadioanele publice din România, anunță Consiliul Județean Cluj. 

În anul 2023, stadionul aflat sub autoritatea forului administrativ județean a obținut venituri în sumă totală de 5.947.929,40 lei. 

Astfel, în ultimii cinci ani, veniturile realizate din exploatarea stadionului Cluj Arena au crescut constant, respectiv cu cca. 23% față de anul 2019, excepție făcând doar anii pandemici 2020 și 2021.

Cluj Arena este și va rămâne un stadion multifuncțional, deschis tuturor iubitorilor de sport, muzică și evenimente culturale, private sau publice. Sunt  importante atât acest trend crescător al veniturilor cât și faptul că toate aceste evenimente aduc notorietate Clujului, în plan național și internațional”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Cele mai importante cinci surse de venituri ale Consiliului Județean Cluj, în 2023, la stadionul Cluj Arena:

Concerte/festivaluri/competiții: 1.257.819 lei

Chirii permanente/chirii săli de conferință, multifuncțională, VIP: 1.174.570 lei 

Meciuri de fotbal (U Cluj, Olimpia Cluj și C.E. de Fotbal U21): 440.522 lei 

Taxe de parcare: 436.817 lei

Taxe pentru afișarea de publicitate: 143.570 lei 

În ceea ce privește numărul de evenimente organizate în cadrul stadionului Cluj Arena, în 2023 au existat 98 de asemenea evenimente, din care 26 au fost de natură strict sportivă. 

Pentru a realiza o comparație sumară, rezultatele din anul precedent ale Arenei Naționale din București, cel mai mare stadion din România, se situează mult sub cele ale Cluj Arena, respectiv doar 39 de evenimente organizate și încasări de sub 5 milioane de lei. Cifrele sunt cu atât mai relevante dacă se are în vedere faptul că pentru edificarea Cluj Arena costurile au fost de 44 milioane de euro în timp ce construcția Stadionului Național a avut un cost total estimat de 207 milioane de euro.

În ciuda cifrelor de mai sus, potențialul Cluj Arena este mult mai mare, dar conducerea stationului nu reușește să atragă concerte mai mari în restul anului, în afară de cele de la Untold, concerte care ar crește mult sumele încasate.

Comentarii Facebook