”Familia mea a zis ca este mic salariul. Acum le pare rău!” - Povestea unui It-ist clujean pe o piață nu foarte ofertantă


Piața de muncă din domeniul IT a propulsat salariile din Cluj-Napoca la cote înalte, dar de circa un an se vorbește tot mai mult despre o nevoie de ajustare a lefurilor. Unele firme s-au închis și au făcut concedieri, iar viitorul este incert.

Un tânăr absolvent de facultate de profil și-a spus experiența avută în procesul de căutare a unui loc de muncă. El încearcă de luni bune, dar nu a primit ofertele despre care vorbește toată lumea: ”peste o mie de lei de la angajare”.

M-am mutat în Cluj de 8 luni. Care sunt companiile de IT ce sunt dispuse să angajeze fără experiență? Am terminat facultatea anul trecut. Am licență și certificat în Cisco security network modulul 1 și 2”, a întrebat tânărul absolvent.

Clujenii de bine i-au sugerat să posteze pe Linkedin, să trimită cv -ul și să aplice la toate firmele care fac angajări. Acesta a apreciat mesajele și a dezvăluit că a primit o ofertă, dar familia i-a spus că leafa e cam mică.

Am primit ofertă de la o singură companie: 3500 brut. Familia mea a zis că este mic salariul, că rămân cu foarte puțin în mână. Acum le pare rău că nu m-au susținut să accept oferta, pentru că au trecut 6 luni și nu m-a căutat nimeni”, a mai scris acesta.

Se pare că la firmele din Cluj perioada de internshipuri începe în primăvară, așa că tânărul are șansa atunci de a intra pe un post și de acolo să se dezvolte. Aceasta este procedura standard la firmele din acest domeniu, pentru că așa aleg tinerii de viitor care se și potrivesc echipei. Pe perioada internshipului se asigură și remunerație. 

Comentarii Facebook