Cluj: Amendă de 200.000 de lei pentru hipermarketurile clujene. Motivul: Produse expirate, preț diferit între raft și casa de marcat


Hipermarketurile clujene au fost amendate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj în urma unor controlae din octombrie. Au fost făcute 18 acțiuni de control vizând lanțurile de magazine și operatori economici distribuitori, de pe raza județului Cluj.

Principalele deficiențe, constatate de comisarii CJPC Cluj au fost: comercializarea unor legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate (cu putregai și mucegai, improprii consumului uman); comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită până la 39 de zile; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro; diferențe între prețul produsului la raft față de casa de marcat

nelivrarea produselor conform confirmărilor date de platformele de livrare (ex. confirmat livrarea în data de 25.10.2021, ora 19, livrat a doua zi, ora 12): încasare dublă a cumpărăturilor (atât cu cardul, cât și numerar): ouă depreciate (sparte) si cu excremente  în exces pe suprafață; informare incorectă asupra denumirii produsului (ex. Castraveti în oțet, iar în lista ingredientelor este trecut acid acetic).

În urma acțiunilor de control au fost întocmite 18 documente de control cu sancțiuni contravenționale in cuantum de 200.000 de lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare 135 kg produse neconforme si oprite temporar pana la remediere deficiente 14,8 tone de produse alimentare, în valoare  de circa 93.000 lei.

Nu s-a specificat numele hipermarketurilor amendate.

Comentarii Facebook