Ciolacu aprobă elicoptere, autospeciale și motociclete pentru polițiști. Proiectul costă 459 milioane lei


Premierul a anunțat joi, 10 august, că a aprobat, la propunerea Ministerului de Interne, nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”HeliPol”, în valoare de 459 milioane lei. Proiectul este finanțat 85% din fonduri europene și cu co-finanțare de la Guvern 15%.

Astfel autoritățiile au în plan achiziționarea a trei elicoptere medii, cu autonomie de zbor de 120 de minute și a unui elicopter greu, cu capacitate de zbor de 240 minute, echipamente opto-electronice, 200 de autospeciale pentru poliția rutieră, 75 de motociclete, 800 de etilometre, 200 de teste de tip drugtest dar și sisteme de comunicații mobile și sisteme de cercetare la fața locului. 

"Vrem ca românii să meargă în siguranță cu mașina, mai ales că suntem în vremea concediilor, și domnul vicepremier și ministru al Afacerilor Interne propune astfel un poriect foarte important, numit Helipol. Vrem să creștem gradul de siguranţă pe șosele printr-un concept integrat realizat mai ales pe banii europeni”, a spus premierul, Marcel Ciolacu.

Comentarii Facebook