Cati muncitori va angaja DeLonghi la Cluj! Italienii au cumparat halele Nokia de la Jucu


Compania italiana DeLonghi a cumparat deja halele Nokia de la Jucu si urmeaza sa angajeze si fostii muncitori ai producatorului finlandez de telefoane mobile.

"Firma DeLonghi si Nokia s-au inteles si compania italiana a cumparat deja halele de la Jucu. Suma platita este necunoscuta, dar s-ar parea ca halele au costat cateva milioane de euro", au precizat surse din cadrul Consiliului Judetean Cluj.

Firma italiana urmeaza sa lanseze cat de curand productia de expresoare de cafea la Jucu si va prelua o parte din fostii angajati Nokia.

"Din discutiile purtate cu DeLonghi am fost informat ca vor sa angajeze 600 de oameni, in prima faza, dar inca nu s-a discutat despre nivelul salariului", a declarat Daniel Don, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.

 

Contractul intre Delonghi si Consiliul Judetean Cluj, secretizat pe "reteta" Nokia VIDEO

 

DeLonghi ar urma sa investeasca la Jucu 30 de milioane de euro si sa produca automate de cafea.

"DeLonghi intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte-cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere accelerata. De asemenea, producatorul de electrocasnice planifica adaptarea capacitatii sale de manufactura si diversificarea platformei sale de productie, astfel incat sa balanseze structura de productie din Estul Indep?rtat catre Europa, unde DeLonghi isi desfasoara deja activitatea in cadrul unei fabrici, in Italia", precizeaza compania.

 

DeLonghi preia halele Nokia de la Jucu. Italienii vor sa creeze 1000 de locuri de munca

 

In vecinatatea fostelor hale Nokia se va stabili si firma germana Bosch, care a semnat deja contractul de concesiune a 21.5 hectare cureprezentantii Consiliului Judetean Cluj. Firma germana va ridica o hala de productie si va investi 77 de milioane de euro pe durata a 7 ani, urmand sa angajeze in total 2000 de oameni.

 

Consiliul Judetean Cluj a semnat contractul cu Bosch! Vezi ce contine

Comentarii Facebook