Miercuri 24 Aprilie

Contractul intre Delonghi si Consiliul Judetean Cluj, secretizat pe "reteta" Nokia VIDEO


Firma italiana Delonghi, care va cumpara halele Nokia, va beneficia de clauza de secretizare mostenita de la producatorul finlandez de telefoane mobile.

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alexandru Coroian, a declarat ca aceasta clauza nu poate fi ridicata, deoarece acest lucru ar insemna publicarea detaliilor din contractul incheiat de statul roman cu Nokia.

"Nokia are dreptul sa vanda facilitatile de productie, iar cei care cumpara beneficiaza exact de acelasi drept in baza acestui contract, ceea ce nu mi se pare chiar normal. Beneficiaza de aceleasi drepturi de confidentialitate", a spus Alexandru Coroian, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, in emisiunea Stiri de Cluj LIVE de joi seara.

Senatorul Marius Nicoara, fostul presedinte al CJ Cluj, cel care a si semnat contractul cu Nokia, a explicat ca aceasta cerere de secretizare a fost impusa de finlandezi. "Nokia are parteneri si concurente strategice pe piata si a tinut ca acest contract sa fie confidential, nu fata de statul roman, pentru ca statul roman a investit intr-un parc care ramane acolo, dar Nokia fata de concurenta aceasta acerba de pe piata a tinut sa fie confidential acest contract. Eu am spus public ca se poate desecretiza acest contract fara probleme, dar atentie, firma care vine Bosch sau cine, daca va cere secretizarea unei parti din contract, mai are incredere in statul roman ca ele se vor tine secret?", a explicat Marius Nicoara, senator PNL.

Aceasta a mai spus ca acest contract cu Nokia a fost verificat de autoritatile statului si nu "este nimic in neregula cu el".

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Alexandru Coroian, a mai declarat ca intelegerea pe care CJ Cluj o va semna, in 17 februarie, cu Bosch nu va fi secreta.

 

DeLonghi preia halele Nokia de la Jucu. Italienii vor sa creeze 1000 de locuri de munca

 

Gigantul italian DeLonghi a anuntat in 25 ianuarie ca va prelua halele Nokia de la Jucu si urmeaza sa creeze 1000 de locuri de munca.

Compania DeLonghi a fost fondata in 1902 si in 2001 a cumparat de grupul Kenwood. Cifra de afaceri a firmei care vrea sa se mute la Jucu a fost in 2010 de 1,65 miliarde de euro.

 

Lider PDL Cluj: Contractul cu Nokia a fost negociat in genunchi. Marius Nicoara: Este o minciuna VIDEO

Comentarii Facebook