DeLonghi preia halele Nokia de la Jucu. Italienii vor sa creeze 1000 de locuri de munca


Gigantul italian DeLonghi va prelua halele Nokia de la Jucu si urmeaza sa creeze 1000 de locuri de munca.

Compania DeLonghi a fost fondata in 1902 si in 2001 a cumparat de grupul Kenwood. Cifra de afaceri a firmei care vrea sa se mute la Jucu a fost in 2010 de 1,65 miliarde de euro.

Stiri de Cluj a scris inca din luna noiembrie 2011 despre o posibila preluare a halelor, iar acest lucru se confirma, anunta unele surse din apropierea negociatorilor.

 

DeLonghi vrea sa vina la Jucu! Producatorul italian de electrocasnice este interesat sa investeasca la Cluj. Bosch a renuntat- VIDEO

 

"Espoo, Finlanda si Treviso, Italia - Corporatia Nokia, lider global in domeniul comunicatiilor mobile si De'Longhi SpA, unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice la nivel global au anuntat astazi semnarea unui acord pentru achizitionarea de catre De'Longhi a facilitatii de productie a Nokia din Cluj, Romania, care urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor relevante.

Se estimeaza ca tranzactia se va finaliza in primul trimestru al anului 2012, iar partile au convenit ca termenii acordului sa ramana confidentiali.

De'Longhi intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere accelerata. De asemenea, producatorul de electrocasnice planifica adaptarea capacitatii sale de manufactura si diversificarea platformei sale de productie, astfel incat sa balanseze structura de productie din Estul indepartat catre Europa, unde De’Longhi isi desfasoara deja activitatea in cadrul unei fabrici, in Italia", se arata intr-un comunicat de presa al Nokia.

"Pe parcursul evaluarii interesului fata de fabrica Nokia, am facut eforturi pentru a gasi un investitor important cu planuri clare de crestere si de a crea locuri de munca aici in viitorul apropiat. De’ Longhi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere si suntem foarte multumiti ca am reusit sa asiguram un viitor fabricii, atat de repede", a declarat Robert Andersson, Senior Vice President in cadrul Nokia.

Comentarii Facebook