Câți bani pierde Clujul în 2020 pentru că nu are loc Untold Festival


Untold a adus în Cluj, la ediția trecută, 45 de milioane de euro. Organizatorii au anunțat o prezență de 370 de mii de oameni în cele patru zile de festival, în 2019, 20% sunt din județul Cluj, 20 % din străinătate, iar restul de 60% in toată România.

La o prima estimare, din cei peste 370.000 de participanți, cei 300.000 veniți din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile din 2019, cel puțin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeana, de peste 45 milioane euro. Acești bani au ajuns în impozite și taxe locale, dar și în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turiști prezenți, punându-și apartamentele sau casele la închiriat. 

UNTOLD și NEVERSEA, anulate în 2020: Epidemia COVID-19 ne-a făcut să privim cu teamă anul 2020

Bineînțeles Cluj-Napoca și România au câștigat mult mai mult la capitolul imagine. Se scrie și se vorbește la superlativ în toata lumea, iar tot participanții străini intervievați declară că și-au schimbat total părerea despre România și că au fost impresionați de ospitalitatea clujenilor. Bugetul festivalului, pentru ediția aniversară, 2019, a depășit suma de 16 milioane de EURO.

Toți acești bani nu vor mai intra în Cluj în 2020, iar la aceste pierderi se adaugă și cele generate de anularea Electric Castle.

Comentarii Facebook