Cât costă florile de 8 martie. Afacerea de sezon aduce profituri fabuloase, comercianţii se aşteaptă să se vândă peste 2,3 milioane de buchete


Milioane de flori sunt pregătite să fie cumpărate şi oferite în dar de 8 Martie. În timp ce buchetele din pieţe s-au scumpit considerabil, florile din ghiveci au rămas la acelaşi preţ ca anul trecut. În plus, acestea rezistă mai mult.

Producătorii au muncit mult pentru a culege acum roadele. Au semănat mai puţin după ce, anul trecut, viscolul din luna martie le-a adus pagube foarte mari.

În perioda aceasta se aşteaptă să se vândă peste 2,3 milioane de buchete de flori

În plus, şi cheltuielile producătorilor s-au mărit considerabil. 

Tot, ghiveci, pământ, răsadul, materia primă pentru a face florile finite. Şi costurile de încălzire cum ştiţi bine că s-au scumpit, le-am redus şi atunci, reducând spaţiul de încălzire, s-a redus şi spaţiul de producţie", a declarat Ionuț Gurău, producător. 

Florile în ghiveci costă la fel anul trecut, susţin producătorii. Cumpărate direct din sere, acestea au preţuri cuprinse între 5 şi 30 de lei. Iar cele mai căutate în această perioadă sunt zambilele şi lalelele.

„Trebuie să ţinem preţurile cel puţin de anul trecut, ca să putem supravieţui. Dacă pe piaţă, o zambilă tăiată costă undeva la 5-6 lei, în ghiveci cu bulbi şi cu tot cu ghiveci costă 10 - 15 lei", a precizat producăorul. 

Cele mai scumpe sunt însă buchetele din florării. Potrivit unui studiu recent, preţul mediu al unui aranjament floral costă 70 de lei. În perioada aceasta se aşteaptă să se vândă peste 2,3 milioane de buchete de flori, scrie Observator. 

Comentarii Facebook