”Reduceri” de preț à la Cluj! O vilă și-a dublat prețul după aplicarea ”reducerilor” anunțare cu tupeu de agenții imobiliari


Clujul este unul dintre cele mai scumpe orașe din România, când vine vorba de prețurile la imobiliare. În condițiile inflației actuale, piața imobiliară clujeană se află, mai mult decât oricând, în atenția investitorilor care au nevoie să-și ferească de devalorizare capitalul. Criza însă nu-i sperie pe agenții imobiliari, prețurile cresc de pe-o zi pe alta. Recent, o vilă a fost scoasă la vânzare cu uriașa sumă de 1.800.000 euro, un preț la limită chiar și pentru casele din cartierul Făget. 

Casa însă a ajuns în atenția clujenilor nu doar datorită sumei exorbitante pentru care se vinde, mai de interes a fost „reducerea” care a apărut pe un portal imobiliar. De la 1.100.000 de euro, „casa deosebită unifamilială cu teren de 2000 mp” a ajuns să coste 1.800.000 de euro. Așadar, prețul tăiat era mai mic decât noua sumă „redusă”, casa fiind acum mai scumpă cu 700.000 de euro. 

vila.jpeg

Va prezentam o casa deosebita, foarte spatioasa, situata intr-o zona exclusiv de case, aproape de mijloace de transport in comun, acces facil pe o strada cu asfalt, zona strazii Fagetului.

Casa este o constructie solida pe fundatii de beton, zidarie din BCA, sarpanta din lemn, invelitoare din tigla ceramica.

Casa are o suprafata utila de 593 mp + terasele si piscina, compartimentata astfel:

Demisol: crama, sala hobby, wc de servici, sauna, centrala termica, spalatorie, hol, casa scarilor, adapost de aparare civila, terasa;

Parter: living, dormitor, loc de luat masa, bucatarie, camara de alimente, 2 bai, hol, casa scarii, spalatorie + calcatorie, windfang, sas, wc, pivnita, garaj, 3 terase foarte spatioase;

Mansarda: living, dormitor + living, 2 dormitoare, oficiu, hol, dressing, 2 bai, casa scarii, terasa de 28,32 mp.

Se vinde cu finisaje interioare moderne, de inalta calitate, mobilata si utilata.

Casa dispune de curte, de o gradina mare si frumoas amenajata, piscina, loc de joaca pentru copii, garaj.

*Imobilul nu detine certificat energetic, insa va fi pus la dispozitia cumparatorilor la semnarea contractului de vanzare-cumparare!”, se arată în anunțul publicat pe platforma imobiliară. 

p4.jpeg

Amintim că după ani de zile în care trendul prețurilor pe piața imobiliară din Cluj-Napoca a fost unul ascendent, se pare că nu mai e loc pentru o creștere nesimțită a acestora. S-a depășit orice limită existentă, iar datele culese la final de an, demonstrează acest lucru. În Capitală, anul 2022 s-a încheiat cu o creștere a numărului tranzacțiilor cu apartamente de 11%, la Cluj însă situația e alta. Aici s-au înregistrat cele mai importante scăderi de vânzări (-18%). A scăzut și suprafața autorizată pentru noi proiecte rezidențiale cu 6%, circa 570.000 de metri, arată o analiză Colliers.

Comentarii Facebook