Cât a ajuns să coste un kilogram de urzici în piaţă. Banalele verdeţuri concurează cu preţul cărnii!


S-au scumpit nu numai lactatele, carburanţii şi facturile, dar şi urzicile. În piaţă, costul unui kilogram de urzici, vedeta acestei perioade, a ajuns să treacă de preţul unui kilogram de carne de porc.

Cei care vor să mănânce ceva proaspăt şi de sezon vor trebui să dea bani buni pe urzici. În pieţele de la noi, un singur kilogram de urzici a ajuns să coste între 30 și 40 de lei. Având în vedere faptul că este „sezonul" lor, românii nu se sfiesc de prețul uriaș și cumpără din piețe. 

S-a ajuns la situaţia în care prețul unui kilogram de urzici „concurează” cu cel al cărnii. De exemplu, un kilogram de carne de vită costă 38 de lei, iar un kilogram de carne de porc se poate vinde și cu 24 de lei.

Nutriționiștii spun că acestea sunt pline de vitamine liposolubile, adică vitamina K, E, A. De asemenea, hidratează foarte bine, având multe minerale în compoziţia lor. Sunt foarte slabe caloric, o sută de grame de urzici conţin doar 66 de calorii.

Comentarii Facebook