România - raiul secretarilor de stat, s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie în ultimii ani. Ce salarii şi beneficii au


După o reformă riguroasă în ministere, în 2010 mai rămăseseră în funcţie doar 50 de secretari de stat. În 2016, numărul lor a crescut la 70, iar doi ani mai târziu, cifrele aproape s-au dublat, România având, în acel moment, 135 de astfel de demnitari. Mai mult, an de an, ministerele au creat noi posturi, iar România a ajuns să aibă, în prezent, peste 200 de secretari de stat, directori şi membri în consiliile de administrație, precum şi angajaţi în conducerea serviciilor de informații, toţi cu rang de secretar de stat.

Cei mai mulți dintre ei se găsesc la Ministerul Mediului, dar și la cel al Transporturilor şi al Fondurilor Europene. Locul doi în clasament este ocupat de Ministerul Sănătății, cu șase secretari de stat, iar câte cinci sunt angajaţi la Ministerele Agriculturii, Educaţiei, Afacerilor Interne şi Externe, Finanţelor şi Justiţiei. În schimb, Ministerul Apărării Naţionale poate funcţiona cu doar doi secretari de stat.

Toți acești demnitari se bucură de fotolii calde și de numeroase beneficii, precum un salariu brut de aproximativ 19.000 de lei, mașină de serviciu, șofer personal, dreptul de a sta într-o locuință RAAPPS și posibilitatea de a-și angaja, fără concurs, cinci consilieri, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook