Care sunt limbile străine care îți aduc salarii de peste 1.500 de euro pe lună


Tinerii din România pot ajunge să câștige salarii cuprinse între 1.000 și chiar peste 1.500 de euro pe lună dacă se angajează la un call center de pe plan local, însă trebuie să știe anumite limbi străine ”exotice”.

Potrivit unui raport realizat de compania americană Computer Generated Solutions (CGS), pentru a obține astfel de salarii, candidații trebuie să cunoască vorbească limbi precum norvegiana sau olandeza.

Salariile acordate angajaţilor care cunosc aceste limbi străine ajung la acele niveluri pen­tru că vorbitorii respectivi sunt greu de gă­sit pe piaţa muncii, iar noi avem cereri pe aceste segmente din partea companiilor-cliente pentru care furnizăm serviciile de outsourcing. În plus, în general, solicităm aceloraşi angajaţi inclusiv dezvoltarea unui anumit set de competenţe suplimentare (cel mai adesea tehnice), pe baza trainingurilor susţinute în firmă împreună cu companiile beneficiare. Prin urmare, ajungem astfel la un profil de angajat care trebuie retribuit pe măsură“, spune Vladimir Sterescu, country manager al CGS în România.

Copaniile de outsourcing din România care oferă cele mai mari salarii caută vorbitori ai limbilor precum germana sau portugheza, pentru care oferă salarii cuprinse între aproape 600 de euro şi aproximativ 850 de euro net pe lună (adică 850 - 1.200 de euro brut lunar).


Mai multe detalii pe Ziarul Financiar.

Comentarii Facebook