Bosch va fi pusa la plata, daca pleaca peste noapte ca si Nokia! CJ Cluj vrea sa puna clauze


Conducerea Consiliului Judetean Cluj a anuntat ca in contractul cu firma Bosch vor fi trecute unele clauze care prevad plata unor despagubiri in eventualitatea in care firma va pleca peste noapte ca si Nokia.

Contractul si clauzele aferente vor fi dezbatute de consilierii judeteni in cadrul sedintei de miercuri. "Contractul prevede, pe langa aspectele tehnice care tin de secretul economic al companiei, si clauze care vor fi publice, legate de teren, raporturile contractuale dintre parti, durata investitiei, perioada de realizare si consecintele in cazul in care investitiile nu se vor face in termenul stabilit si la parametri conveniti. in cazul in care relatiile contractuale se incheie din diferite motive, a se vedea cazul Nokia, se prevad posibilitati prin care CJ Cluj sa poata fi despagubit", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Acesta a precizat ca firma germana va plati o taxa de concesiune de 0,1 euro pe metru patrat, pentru terenul de 21,5 hectare din parcul Tetarom III. Suma anuala se va ridica la 21.500 de euro, iar concesiunea are o valabilitate de 49 de ani.

"Compania are si posibilitatea de a cumpara terenul de la Jucu, dar daca Bosch vrea sa il revanda, atunci diferenta revine CJ Cluj intrucat afacerea perfectata nu are ca scop obtinerea de profituri din plus-valoarea adusa unui teren, ci terenul este pus la dispozitie la un pret avantajos pentru a stimula o investitie si a crea locuri de munca", a mai precizat Alin Tise.

Bosch ar urma sa investeasca la Jucu 77 de milioane de euro si sa creeze intre 1.500 si 2.000 de locuri de munca.

Dupa dezbaterea in Consiliul Judetean contractul ar urma sa fie semnat vineri, 17 februarie.

Comentarii Facebook