Boc, la congresul UDMR: "Avem cea mai buna perspectiva economica din Europa Centrala si de Est!" - VIDEO


Premierul Emil Boc a dezvaluit, sambata, 26 februarie, la Congresul UDMR de la Oradea, ca bilantul lunii ianuarie arata ca Romania are in urmatoarele sase luni cea mai buna perspectiva economica din tarile din Europa Centrala si de Est.

"Am stabilizat economia si acum putem sa le oferim bugetarilor o crestere salariala si pensionarilor din grupa 1 si 2 un spor la pensie, dar si angajatorilor o reducere a contributiilor de asigurari sociale.

Aceste lucruri, repet, sunt posibile pentru ca in 2010 am ajustat cheltuielile la potentialul acestei tari, iar banii pe care i-am imprumutat ii ducem in investitii. Spun aceste lucru pentru ca ieri (n.red. vineri, 25 februarie) a aparut bilantul lunii ianuarie si intareste toate previziunile bune din ultime vreme, atat cele interne, cat si cele internationale, si care nu apartine Guvernului, ci apartine unor organisme independente, interne si internationale. Acestea arata ca Romania are in urmatoarele sase luni cea mai buna perspectiva economica din tarile din Europa Centrala si de Est
", a afirmat premierul Emil Boc.

Primul ministru a mai precizat ca in luna ianuarie 2011 au crescut incasarile la bugetul de stat, ceea ce permite o usoara relaxare economica.

"Au crescut incasarile la bugetul de stat si fata de luna ianuarie din 2010, dar si fata de media trimestrului patru din 2010. Aceste lucruri ne intaresc convingerea ca la sfarsitului primul trimestru, adica la sfarsitul lunii martie, Romania va iesi oficial din recesiune. Asta inseamna ca ceea ce am facut a fost corect si ca aceste lucru vor da un temei al unei cresteri economice sanatoase in perioada urmatoare. Si care vor fi consecintele la aceste lucruri: ca Romania va fi ferita in viitor de pericolele care o pandeau in 2008, cand am preluat guvernarea. Nu va mai avea in fata pericolul unui colaps economic, ci va avea posibilitatea ca aceasta prosperitate sa fie resimtita in buzunar de fiecare cetatean, dar va avea certitudinea unui venit cert si sigur. Nu doar unul iluzoriu asa cum a fost in 2008", a mai precizat Emil Boc.

Primul ministru a anuntat in repetate randuri in ultima perioada, o data si la Cluj Napoca, ca Romania va iesi din criza la finalul lunii martie.

 

Analistii economici sustin ca este vorba despre o crestere infima, ceea ce nu justifica "optimismul" manifestatat de seful Guvernului.

Comentarii Facebook