WTE Wassertechnik GmbH va construi statiile de epurare din Gherla si Huedin!


Firma WTE Wassertechnik GmbH din Austria a castigat lucrarile de executie a statiilor de epurare din Gherla si Huedin, in valoare totala de 34 de milioane de lei. 

Potrivit Companiei de Apa Somes (CAS) contraxctul prevede "reabilitarea si extinderea statiilor de epurare a apelor reziduale in Gherla si Huedin" si cuprinde "proiectare si executie lucrari pentru organizarea de santier si investitia de baza (constructii si instalatii), obtinerea avizelor necesare".

Valoarea totala a contractului este de 34.040.769 de lei, anunta rolicitatii.ro, iar firma austriaca a fost aleasa dintr-un total de 8 societati car au concurat pentru acest contract.
   
Finantarea contractului se va face din fonduri europene prin programul "Proiect prioritar strategic privind Programul Operational Sectorial pentru infrastructura de mediu (POS Mediu) cu finantare preponderenta din Fonduri de Coeziune 'Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj/Salaj - imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa, canalizare si epurare in zona Cluj-Salaj".

Licitatia poate fi atacata la Tribunalul Comercial Cluj.

Contractul pe zona Gherla-Huedin a fost scos prima data la licitatie in 13 iulie 2010, care a fost anulata pentru ca autoritatea contractanta, Compania de Apa Somes, a declarat-o "neconforma".

Pe sectorul Gherla-Huedin, contractul era, in 2010, de 37 de milioane de lei si au fost depuse 8 oferte, castigator fiind desemnat tot firma din Austria, WTE Wassertechnik GmbH in asociere cu ACI Cluj.

CAS Cluj a mai anulat atunci alte licitatii pentru reabilitarea si extinderea statiilor de epurare din Cluj Napoca (169 de milioane de lei) si zona Simleu Silvaniei-Jibou-Cehu Silvaniei (43,9 milioane de lei).

Comentarii Facebook