Boc anunță reguli privind transportul public: Se circulă NUMAI cu mască și se urcă NUMAI pe la șofer


Primarul Emil Boc a anunțat că, după data de 15 mai, când se relaxează regulile stricte prevăzute în starea de urgență, transportul public va trebui să fie ferit de riscuri. 

Toți călătorii vor purta măști și accesul se va face numai pe lângă șofer, care va verifica totul. 

Se vor marca locurile în autobuz cu păstrarea distanței menționate de lege 1,5… un metru cel puțin. Va fi implementată obligativitatea purtării măștilor în mijloacele de transport în comun, după ieșirea din starea de urgență și trecerea în starea de alertă. Vom avea grijă să acordăm o sumă pentru cei care sunt în situație grea, fără venituri, să putem achiziționa măști pe care să le punem la dispoziție. Repet, pentru grupurile cele mai defavorizate din oraș, persoanele care sunt pe veniturile minim garantat sau care nu au niciun venit și sunt în evidența Primăriei Cluj-Napoca, undeva între 1000 - 1500 de oameni. Trebuie să le dăm măști pentru a fi protejați și să protejeze pe ceilalți, pentru că masca este o formă reciprocă de respect. Eu port mască pentru a vă proteja pe dvs, dvs purtați mască pentru a mă proteja pe mine. 

Urcarea în autobuz se va face doar pe ușa din față. De asemenea, vom face recomandarea pentru toți cei care sunt în municipiul Cluj-Napoca să utilizeze dimineața până la ora 8.30 transportul în comun, doar pentru cei care merg la muncă sau cei care urgențe medicale speciale. Restul să utilizeze transportul în comun după ora 8.30, tocmai pentru a respecta distanțarea socială în autobuz, iar cei care sunt activi și merg la muncă să poată ajunge la timp”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook