Black Friday 2015: Românii vor cheltui mai mult în acest an


Potrivit unei companii specializată în plățile digitale, bugetul online al românilor alocat pentru ediţia Black Friday de anul acesta va avea o medie de 460 lei, cu peste o treime mai mare faţă de cel de anul trecut, de circa 340 lei.

"De asemenea, şi suma medie cheltuită de Black Friday se va dubla faţă de media anuală. Astfel, în acest an, tranzacţia medie zilnică a fost de 230 de lei, iar în vinerea reducerilor românii vor cheltui, în medie, 460 lei. Apetitul consumatorilor pentru preţurile scăzute anunţate deja de retailerii online va impacta şi numărul total de plăţi digitale realizate pe teritoriul României, acesta urmând să crească cu peste 50%, într-un ritm similar cu cel de anul trecut", arată NETOPIA, într-un comunicat, citat de zf.ro.

Totodată, în ceea ce privește dispozitivele de pe care se efectuează plățile de Black Friday, aproximativ o treime vor fi generate de pe tablete şi smartphone-uri, iar restul de pe desktop-uri şi laptop-uri.

"Ecommerce-ul reflectă, poate, cel mai bine evoluţia consumului din România. Se simte o stabilitate financiară care îi determină pe români să cumpere. Şi chiar dacă o fac în cadrul unui eveniment tradiţional, cu reduceri masive, este important că vor cheltui mai mult decât anul trecut şi o vor face, din ce în ce mai mult, utilizând cardul în detrimentul rambursului", a declarat Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA mobilPay.

Comentarii Facebook