Duminica 28 Aprilie

Bani de la stat sub formă de bonuri pentru benzină şi motorină. Condițiile de eligibilitate


Persoanele cu dizabilităţi vor primi carduri electronice de carburant pentru transport, cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant fiind în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Este interzisă tranzacționarea acestor bonuri și a cardurilor de carburant în format electronic. Nerespectarea acestei reguli poate implica amenzi substanțiale, ajungând până la aproximativ 50.000 de lei, aplicabile începând cu 22 februarie 2024. Totodată, distribuitorii de carburanți care refuză nejustificat să accepte bonurile valorice electronice se pot expune unor sancțiuni, cu mențiunea că există circumstanțe în care refuzul poate fi considerat justificat.

Hotărârea de Guvern reglementează modalitatea de decontare a carburantului și acordare a bonurilor de carburant, atât pe suport hârtie, cât și electronic.

Este important de menționat că aceste măsuri au fost luate pentru a asigura că beneficiile destinate persoanelor cu handicap sunt folosite în scopul pentru care au fost create, respectiv asigurarea accesului la transport interurban gratuit, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook