Banca Transilvania isi apara angajatii acuzati de manipularea bursei

Conducerea Bancii Transilvania crede ca angajatii sai, acuzati de DIICOT ca au manipulat bursa, nu sunt vinovati.

 

Banca Transilvania sustine compania de brokeraj BT Securities, una dintre cele mai importante subsidiare din Grupul Financiar Banca Transilvania, precum si pe angajatii acesteia, avand incredere ca justitia va proba nevinovatia lor.

 

"In urma unei analize interne, dar si dupa consultarea unor specialisti in domeniu si avand in vedere opinia publica a CNVM, Banca Transilvania a ajuns la concluzia ca tranzactiile realizate au fost uzuale, in conformitate cu normele pietei pe care au fost operate. Conform Legii 297 / 2004 a pietei de capital, abuzul de piata se aplica numai pentru o piata reglementata, deci nu si in cazul Rasdaq - aceasta nu a fost calificata ca piata reglementata", sustin reprezentantii Bancii Transilvania intr-un comunicat remis presei.

 

Omul de afaceri Gicu Gansca, Rares Nilas, seful BT Securities, si alte trei persoane, au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT pentru manipularea bursei. "Manipularea pietei de capital s-a materializat prin introducerea ordinelor de cumparare si de vanzare in acelasi moment, la acelasi pret si cantitate. Este greu de explicat logica acestor tranzactii in alt mod decat intentia de a manipula pretul pietei", au aratat procurorii DIICOT.

Comentarii Facebook