Banca Mondiala despre Romania: "Se inregistreaza progrese semnificative"

Reprezentantii institutiei financiare internationale apreciaza eforturile facute de Romania in implementarea masurilor convenite.

"Se inregistreaza progrese semnificative, iar echipa Bancii Mondiale a apreciat pozitiv eforturile sustinute depuse de Guvernul Romaniei in vederea realizarii programului de reforme convenit", au anuntat printr-un comunicat reprezentantii Bancii. Expertii au facut o vizita de 7 zile in Romania, timp in care au fost analizate impreuna cu autoritatile de la Bucuresti stadiul aplicarii legii unice de salarizare a bugetarilor, a legii pensiilor, dar si reforma sistemului sanitar, a invatamantului si a sectorului financiar.

Expertii Bancii Mondiale au anuntat ca vor reveni in Romania pe masura ce tara noastra va avansa in ceea ce priveste adoptarea legislatiei care sa permita aplicarea masurilor convenite de cele doua parti.

Banca Mondiala va acorda Romaniei un imprumut de un miliard de euro. O prima transa, de 300 de milioane de euro, a fost acordata in luna octombrie 2009, restul sumelor fiind planificate pentru sfarsitul anului trecut si primul semestru din 2010. Din cauza crizei politice, calendarul nu a fost respectat.

Comentarii Facebook