Autostrada Transilvania s-a blocat iarăși din lipsa banilor. Guvernul Ponta respectă promisiunea făcută clujenilor

 

Construcţia unui tronson de 8,7 kilometri al Autostrăzii Transilvania, 3A1 Gilău - Nădăşelu din judeţul Cluj, care ar fi trebuit să înceapă în în 2014, s-a amânat din lipsa banilor.

 

CNADNR a semnat în luna aprilie un contract de 258,2 milioane lei (circa 58 milioane euro) fără TVA cu asocierea Spedition UMB-Tehnostrade, firme deţinute de Dorinel Umbrărescu, pentru construirea acestui tronson.

 

”În contextul actualei crize economice, fondurile alocate de la bugetul de stat pentru obiectivul de investiţii Autostrada Braşov-Cluj-Borş nu au putut asigura începerea lucrărilor pentru secţiunea 3A1 Gilău - Nădăşelu km 0+000 - km 8+700, astfel a fost amânată începerea lucrărilor de execuţie până la identificarea şi asigurarea fondurilor necesare”, a comunicat CNADNR, conform MEDIAFAX.

 

Lucrările aferente celorlalte secţiuni ale autostrăzii, inclusiv finalizarea secţiunii 2B Câmpia Turzii - Gilău (pusă în circulaţie pe o lungime de 52 de kilometri din luna noiembrie 2010) şi 3C Suplacu de Barcău - Borş, vor putea începe după identificarea surselor de finanţate”, mai arată reprezentanţii CNADNR.

 

Autostrada Transilvania a fost aprobată în 2003, lucrările au început în 2004, și ar fi trebuit să fie terminate în 2012, costul total estimat atunci fiind de 2,2 miliarde de euro. Din autostradă s-au făcut numai 52 de kilometri, între Gilău și Câmpia Turzii.

 

Premierul Victor Ponta declara în campania electorală din 2012, pentru Primăria Cluj-Napoca, când îl susținea pe Marius Nicoară, că dacă clujenii vor vota Emil Boc, vor rămâne fără finanșare pentru marile proiecte și se vor izola.

Comentarii Facebook