Atenţie ŞOFERI! Se scumpeşte RCA cu 30%


După discuţiile legate de profitul foarte mic sau chiar inexistent în cazul asiguratorilor, aceştia vor majora preţul la RCA cu 30%.

Preşedintele Astra Asigurări, Iulius Bucşa, a declarat pentru Capital, că noile reglementări impuse cu privire la subscrierea poliţelor de asigurare auto, vor conduce la majorarea preţuriloc cu până la 30%. "Evoluţia tarifelor nu va fi mai mare de 25-30% în ceea ce priveşte poliţa RCA, iar la CASCO anticipez o stagnare, cu preţuri similare anului 2012", spune preşedintele Astra Asigurări, Iulius Bucşa, potrivit realitatea.net.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis impunerea unui preţ care să ducă la obţinerea unui profit minim de către socieţile de asigurare.

Fiecare companie îşi va calcula un preţ sub care nu va vinde RCA, în funcţie de daunele pe care le plătesc, de mărimea portofoliului de clienţi şi de costurile de emitere, astfel că preţul va fi direct proporţional cu daunalitatea.

Având în vedere că în România, rata daunei este de 146%, asiguratorii plătesc, în medie, cu 46% mai mult decât încasează din primele de asigurare, specialiştii se aşteaptă ca preţul la RCA să crească cu până la 40%.


Comentarii Facebook