Aproape jumătate de milion de contracte de munca au fost desfăcute până acum. Ce spune ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, luni dimineață, că până acum au fost desfăcute aproximativ  500.000 de contracte de muncă la nivel național, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul a precizat că autoritățile sunt pregătite pentru până la un milion de contracte de munca desfăcute.

"Reglementările pe care noi le-am luat sunt aferente decretului pe care domnul preşedinte l-a emis. În orizontul acestui decret, care înseamnă 16 martie - 16 aprilie, noi ne-am făcut o estimare în două etape. O etapă care ar fi însemnat aproximativ 500.000 de contracte individuale de muncă suspendate, respectiv 1.000.000 (de contracte de muncă suspendate - n. r.). Suntem pe la jumătatea acestui scenariu. Noi ne-am pregătit cu o estimare de 4 miliarde de lei pentru acoperirea unui număr de 1.000.000 de contracte suspendate. În acest moment suntem la jumătate. Sigur, nu înseamnă că ne aşteptăm ca cifra să rămână aici, doar ne-am pregătit pentru dublul numărului pe care îl avem în acest moment şi suntem atenţi în continuare, pe măsură ce evoluează lucrurile şi discuţiile noastre se reiau, pentru a fi pregătiţi în orice scenariu", a declarat Violeta Alexandru, la Digi FM.

Ministrul Muncii a explicat că angajatorii care şi-au plasat angajaţii în şomaj tehnic pot depune începând cu 1 aprilie solicitările către agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Comentarii Facebook