Marti 19 Ianuarie

ANAF ia la puricat conturile românilor. Acoperirea este că se combate terorismul și spălarea banilor


ANAF profită de modificarea legislației pentru a lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului pentru a avea acces la toate conturile din bănci.

Din punctul meu de vedere nu e nimic nou. Fiscul, de mulți ani, primea date de la bănci asupra conturilor unor persoane. Noutatea absolută constă în faptul că vor fi cunoscute conturile bancare. Inclusiv pentru acele persoane fizice la care nu există vreo suspiciune de evaziune fiscală. La persoane care nu sunt supuse inspecțiilor. Dau un exemplu întâmplător: un salariat a primit salariul și obține acei bani în cont”, a explicat la Digi24 economistul Adrian Bența.

Acei oameni care fac fapte rele. Și cei care participă la evaziune fiscală  cred că da. Eu nu cunosc, n-am auzit de acțiuni de terorism, dar de evaziune fiscală am auzit. Tocmai acei oameni care participă la astfel de fapte vor trece la ținerea banilor la saltea. Cetățeanul de rând, omul obișnuit, care este cinstit, care respectă legea, nu trebuie să se teamă de nimic”, a adăugat el.

.

Comentarii Facebook