Duminica 1 Noiembrie

Aeroportul demarează o investiție importantă la o noua cale de rulare - FOTO


Aeroportul international "Avram Iancu" anunță începerea lucrărilor de e construcție la noua cale de rulare paralelă cu pista. 

Lucrările la noua cale de rulare se vor desfășura în 2 etape, termenul de execuție pentru prima etapă fiind de 5 luni, iar în etapa a doua lucrările vor fi finalizate în 4 luni. 50% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului este din fonduri europene, iar restul de 50 % este contribuția financiară a Aeroportului Internațional Cluj. 

Prin construirea unei căi de rulare, în acord cu obiectivele de protecție a mediului, proiectul va contribui la obiectivele de creștere a accesibilității și mobilității regionale, prin asigurarea infrastructurii necesare deservirii operațiunilor la sol în condiții de siguranță și într-un timp redus. 

Noua cale de rulare va determina o fluidizare a mișcărilor aeronavelor la sol și a echipamentelor de handling, ceea ce va conduce la optimizarea timpilor pentru efectuarea operațiunilor de la sol în condiții de siguranță și securitate crescute, asigurând-se de asemenea, cadrul optim pentru  creșterea numărului de frecvențe de operare, introducerea de noi destinații și implicit, creșterea traficului de pasageri și a traficului de marfă  pe Aeroportul Internațional Cluj”, a spus directorul Aeroportului, David Ciceo. 

Proiectul ”Cale de rulare paralelă cu pista” – cod SMIS 2014+ 125198 este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Până acum calea de rulare paralelă era vechea pista, care a fost dată în folosință acum 50 de ani, și care era într-o stare avansată de degradare și traficul aerian a avut de suferit, a spus directorul Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj.

Directorul societății Napoca, Dănuț Canta, a spus că vechea cale de rulare a fost reparată in fiecare an și a felicitat conducerea aeroportului pentru atragerea de fonduri importante. "Societatea Napoca își va face treabă așa cum a făcut de fiecare data și va duce lucrarea la bun sfârșit", a mai spus Canta.

poza conferinta presa-santier (2).jpg

.

Comentarii Facebook