Banca Transilvania va acorda credite de 700 de milioane de lei prin programul Noua Casa


Banca Transilvania anunță că a inceput sa acorde credite prin programul Noua Casa. De asemenea, BT a lansat pentru clienti un ghid online despre pasii necesari achizitionarii unei locuinte, ”Hai acasa. La tine”, in sprijinul unor alegeri responsabile.

Noua Casa inlocuieste Prima Casa si, prin noutatile cu care vine, programul are adresabilitate mult mai larga. Principala noutate este posibilitatea achizitionarii unei locuinte de o valoare mai mare, care satisfice nevoia de spatiu si ofera clientilor un confort sporit, tendinte remarcate si de BT in randul preferintelor si cerintelor clientilor, mai ales in acest an. De asemenea, suma maxima care poate fi imprumutata a crescut la 119.000 de euro. Referitor la avansul minim necesar, acesta este intre 5 si 15%, diferentiat in functie de tipul locuintei.

Casa noua prin Noua Casa:

Pot fi achizitionate locuinte vechi si noi daca valoarea de achizitie nu depaseste 70.000 de euro (echivalent in lei): valoarea maxima a finantarii trebuie sa fie de 66.500 euro (echivalent in lei), iar avansul minim necesar este 5%;

Pot fi achizitionate locuinte noi daca valoarea de achizitie este egala sau mai mare de 70.001 euro (echivalent in lei): valoarea maxima de finantare pentru aceste imobile trebuie sa fie de 119.000 de euro (echivalent lei), iar avansul minim necesar este 15%.

Simulare credit:  

Credit Noua Casa de 200.000 de lei, pe 360 de luni, cu dobanda 4,41% (IRCC+2%)

DAE: 4,71%; Rata: 1.002,70 lei

Valoarea totala care trebuie platita, care include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM, este 368.489,98 de lei.

In primele 8 luni ale acestui an, peste 5.300 de persoane si-au luat locuinta cu ajutorul programului anterior, Prima Casa, prin Banca Transilvania.

Comentarii Facebook