Adio masini second-hand! Taxa auto creste si va fi platita si pentru autoturismele cu motor Euro 5


Taxa auto se majoreaza si va fi platita de 1 ianuarie si la modelele Euro 5, care pana acum erau scutite de taxe.

In cazul autoturismelor cu motor Euro 5, aduse din strainatate, romanii ar putea sa plateasca o taxa auto ce va incepe de la 125 de euro si s-ar putea ajunge la 3.500 de euro, in cazul motoarelor cu putere mai mare de 3.000 de centimetri cubi.

Pentru masinile cu motor Euro 4, taxa ar urma sa inceapa de la 1.000 de euro si sa ajunga pana la 8.000 de euro, pentru masinile mai puternice.

Cei care se ocupa de importul de autoturisme second-hand, cu motoare Euro 3, vor da faliment de anul viitor pentru ca taxa va incepe de la 3.000 de euro si va creste progresiv, in functie de capacitatea motorului.

Potrivit Ministrului Mediului, majorarea taxelor este facuta la cererea Uniunii Europene, care solicita luarea unor masuri pentru reducerea poluarii. In cazul in care nu se va conforma, Romania risca amenzi de 100.000 de euro pe zi.

Statisticile arata ca, pe drumurile din tara noastra, circula doua milioane de masini fara catalizator, care ar putea risca sa nu fie lasate sai ntre in centrul marilor orase, unde gradul de poluare este cel mai ridicat.

Comentarii Facebook