Cartel Alfa da in judecata compania americana Bechtel si cere anularea disponibilizarilor


Cartel Alfa da in judecata compania americana Bechtel si cere anularea disponibilizarilor in cazul liderilor de sindicat si al muncitorilor care sunt cazuri sociale.

 

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat ca marti, 1 februarie, va cere Bechtel sa intocmeasca o lista cu angajatii care vor fi disponibilizati.

"Pana acum Bechtel ne-a comunicat o lista cu circa 700 de persoane care pleaca acasa de luni, 31 ianuarie. Vom da in judecata compania pentru ca intre acestia se numara si lideri de sindicat, dar si persoane care au o situatie materiala precara. Mai sunt unii care au fost in concediu paternal si acestia nu pot fi dati afara timp de sase luni. Cerem sa ne puna la dispozitie lista cu toti angajatii si lista cu cei care sunt dati afara. Mai ales acum pe perioada de iarna acesti oameni nu pot fi concediati", a declarat Grigore Pop.

 

Presedintele Cartel Afla Cluj, Grigore Pop, sindicat la care sunt afiliati muncitorii de la autostrada Transilvania, sustine ca firma Bechtel ar fi trebuit sa astepte un raspuns de la Ministerul Transporturilor, prin care sa se precizeze faptul ca lucrarile la autostrada nu mai continua.

"Bechtel nu a asteptat un raspuns si a trecut la disponibilizari. Noi vrem sa vedem un raspuns scris care sa motiveze ca nu se mai face nimic si de ce. Intre timp vom lupta pentru dreptul angajatilor", a mai spus Pop.

 

Grigore Pop a mai precizat faptul ca initial compania Bechetel a anuntat ca va concedia 833 de muncitori, dar a trecut in lista finala 682 oameni, dintre care 563 de pe santierul autostrazii din Cluj si restul de 119 de la Chiribis, din Bihor.

Comentarii Facebook