Un inginer de sunet de origine română a scris istorie la premiile Grammy! Șerban Ghenea este prima persoană care câștigă „Albumul anului” de cinci ori


Un inginer de mixaj de origine română a câștigat, duminică, un nou premiu Grammy pentru contribuția sa la albumul "Midnights" al lui Taylor Swift. 

Șerban Ghenea este prima persoană (nu artist) din istorie care a câștigat  „Albumul anului” de cinci ori, informează Billiboard.

El a mai fost premiat la această categorie, în aceeaşi calitate, pentru albumele „1989” şi „Folklore” ale lui Swift, „25” al lui Adele şi „24K Magic” al lui Bruno Mars.

Șerban Ghenea s-a născut la București în 1969. Acesta a emigrat la o vârstă fragedă, în copilărie, în Montreal, Canada.  A studiat muzica la John Abbott College și mai apoi la Concordia University și Universitatea McGill din Montreal.

Inginerul de sunet a câștigat de-a lungul vremii un număr impresionant de premii, 20  Grammy şi de trei premii Latin Grammy. 

A lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din industria muzicală internațională, mixând piese pentru Taylor Swift, Michael Jackson, Bruno Mars Beyoncé, Justin Timberlake, Shakira, Katy Perry, Ke$ha, Britney Spears, Black Eyed Peas, Maroon 5, Avril Lavigne, P!nk, Rihanna, Ellie Goulding, Usher, Carrie Underwood și nu numai. 

Până în ianuarie 2024, Şerban  Ghenea a mixat peste 225 de single-uri şi albume clasate pe locul 1 în topurile mondiale.

Șerban Ghenea are un fiu, pe nume Alex Ghenea, în vârstă de 28 de ani, care la rândul său activează în aceeași industrie. Și Alex Ghenea a fost nominat la această ediție a premiilor Grammy, pentru contribuția sa la albumul ,,Rush” a lui Troye Sivan.

Cei doi au ,,împărțit" anul acesta între ei 8 nominalizări la Grammy.  

WhatsApp Image 2024-02-06 at 14.12.47_3c11b92d.jpg

Foto: Alex Ghenea/ Instagram 

Comentarii Facebook