Miercuri 24 Aprilie

TIFF 2013: ”Poziția copilului” va rula la Ursus Open Air din Piaţa Unirii

 

Filmul ”Poziția copilului”, pelicula cu cele mai mari încasări din ultimii 11 ani, va rula la TIFF în mai multe zile.

 

Filmul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, în luna februarie, a adunat până acum 100.063 de spectatori, depășind producții precum ”Filantropica”, de Nae Caranfil (91.958 de spectatori), şi ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu (70.953 de spectatori). De asemenea, a avut încasări de 1.202.023,7 lei, cele mai mari pentru un film românesc în ultimii 20 de ani.

 

La TIFF 2013, filmul va rula în mai multe zile. Pe 5 iunie, de la ora 17.00, va fi la Cinema Arta o proiecţie specială pentru nevăzători, pe 6 iunie, de la 21.45, la Ursus Open Air din Piaţa Unirii, iar vineri, 7 iunie, de la ora 12.30, va fi programată o nouă proiecţie a filmului la Cinema ”Florin Piersic”.

 

”Poziţia copilului” vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

 

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. În film mai joacă Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.

Comentarii Facebook