Nemții au renunțat la cel mai lung cuvânt din vocabular, de 63 de litere


Limba germană a renunţat la cel mai lung cuvânt din vocabularul ei - alcătuit din 63 de litere - graţie modificării unei norme din legislaţia Uniunii Europene, informează bbc.co.uk.

Este vorba despre cuvântul "Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz" - care înseamnă "legea monitorizării etichetării cărnii de vită", introdus în 1999 în landul Mecklenburg, Pomerania Inferioară. Accesta a fost scos din uz din cauza unor modificări ale normelor UE privind testarea cărnii de vită.

Limba germană este renumită pentru abilitatea ei de a forma cuvinte compuse, care descriu adeseori termeni juridici şi ştiinţifici. În Germania, acestor termeni li se spune "cuvinte-tenie", informează realitatea.net.

Cuvântul de 63 de litere a fost introdus ca urmare a eforturilor depuse de autorităţile germane în combaterea bolii vacii nebune şi era abreviat RkReUAUG - un termen la rândul său dificil de pronunţat.

Potrivit presei germane, lingviștii deja caută care este noul cel mai lung cuvânt din limba germană, unul dintre cei mai puternici pretendenți fiind "Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitaenswitwe" care înseamnă "văduva unui căpitan de vapor cu aburi de pe Dunăre".

Experţii sunt de părere că aceste cuvinte-tenie sunt foarte rar folosite, astfel că este puțin probabil să fie introduse în dicționarele standard.

Comentarii Facebook