TIFF 2011: Spectacolul care a deschis Euro 2004 prezentat in deschiderea festivalului de la Cluj - VIDEO

Spectacolul Visul lui Herbert, care a fost prezentat la Mondialele de fotbal din 1998, la Euro 2000 si Euro 2004, va deschide vineri, 3 iunie, TIFF 2011.

 

"Grupul de artisti francezi de la celebra Compagnie des Quidams va aduce la Ursus Open Air un spectacol plin de magie si lumina: Visul lui Herbert. Protagonistii spectacolului sunt niste personaje extraordinare care se metamorfozeaza in functie de situatiile teatrale. De la niste siluete filiforme pe catalige, publicul va decoperi niste fiinte dintr-o lume stranie, care se transforma. Diforme, dar totusi majestuoase, si avand capete luminoase, acestea se vor aduna in jurul unui astru luminos pentru a face un ritual magic care va ajuta astrul sa se ridice la cer", spun organizatorii TIFF despre spectacolul care va deschide vineri, 3 iunie, in Piata Unirii, TIFF 2011.

 

Spectacolul a fost prezentat pana acum in peste 100 de orase de pe mai multe continente, dar si in deschiderea Bienalei Dansului de la Lyon, a Campionatului Mondial de fotbal din 1998, la Euro 2000 si Euro 2004.

 

Potrivit organizatorilor, filmul prezentat in deschidere este Nevasta la putere/ Potiche, o comedie scrisa si regizata de Francois Ozon.

 

La festivitatea de deschidere vor participa regizorii Matias Bize (La vida de los pesces), Michael Madsen (Into Eternity), Fernando Leon de Aranoa (Amador), Miruna Coca-Cozma (Scoala Noastra), dar si jucatorii campioanei Romaniei la baschet masculin, U Mobitelco.

 

Video: youtube.com

Comentarii Facebook