TIFF 2011: Comisarul Corrado Cattani, din celebrul serial Caracatita, invitatul special al festivalului


Actorul regizorul italian, Michele Placido, cunoscut pentru rolul comisarului Corrado Cattani din serialul TV Caracatita, este unul dintre invitatii speciali ai TIFF 2011.

"Michele Placido va fi prezent la Cluj-Napoca, in seara zilei de sambata, 4 iunie, la proiectia celui mai recent film al sau in calitate de regizor – Vallanzasca / Vallanzasca – Gli Angeli del Male. Publicul clujean il va putea intalni pe Placido la Ursus Open Air - Piata Unirii, atat la inceptul proiectiei, la ora 21.45, cat si la finalul proiectiei, intr-o sesiune de intrebari si Raspunsuri moderata de Directorul Artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Alaturi de Michele Placido, la proiectia filmului de sambata seara va fi prezenta si actrita Monica Barladeanu, una dintre protagonistele filmului. Pe scena de la Ursus Open Air, Monica Barladeanu ii va inmana celebrului actor Premiul TIFF pentru intreaga Cariera, oferit unei Personalitati din Cinematografia Europeana", se arata intr-un comunicat postat pe site -ul oficial al Festivalului.

Michele Placido a studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma si la Academia de Arte Dramatice. In 1978, actorul a castigat Ursul de Argint pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul unui muncitor homosexual din pseudo-melodrama Ernesto. In anii '70 a aparut in mai multe filme de televiziune, insa anul 1983 reprezinta startul unei cariere stralucite in seriale TV, prin rolul care l-a facut celebru – cel al comisarului Corrado Cattani din seria Caracatita / La Piovra.

Filmul Vallanzasca, cea mai recenta productie care poarta semnatura sa de regizor, isi are actiunea in Italia anilor '70, si prezinta viata celui mai celebru mafiot italian la varsta de 27 de ani.

Comentarii Facebook