Prințul Harry îl acuză pe fratele său că l-a lovit: „M-a prins de guler, rupându-mi colierul şi m-a trântit la podea”


Prințul Harry scrie în autobiografia sa „Spare” („Rezervă”) că prințul William „l-a trântit la podea” în timpul unei confruntări la Londra în 2019, potrivit relatării The Guardian care a obținut o copie a cărții ce va fi lansată săptămâna viitoare. 

În autobiografia sa foarte așteptată, „Spare”, prințul Harry povestește despre ceea ce ar fi fost în sine un atac fizic al fratelui său, William, acum Prinț de Wales, asupra sa, când relația lor s-a răcit din pricina căsătoriei cu actrița Meghan Markle. 

Scene dramatice din „culisele” familiei regale 

Descriind o confruntare la casa lui din Londra în 2019, Harry spune că William a numit-o pe Meghandificilă” și „nepoliticoasă”. Confruntarea a escaladat, scrie Harry, până când William „m-a prins de guler, mi-a rupt colierul și... m-a trântit la podea”. 

Scena, despre care Harry spune că a dus la răni vizibile la spate, este una dintre multele din „Spare”, care va fi publicată în toată lumea săptămâna viitoare şi probabil că va stârni furie din partea familiei regale britanice. Pe fondul unei securităţi stricte înainte de lansare, The Guardian a obţinut o copie.

Citește și: Presa britanică îl numește „trădător” pe prințul Harry, după declarațiile făcute în documentarul „Harry & Meghan”

Se semnifică titlul cărții prințului Harry

Titlul cărții provine dintr-o zicală veche în cercurile regale și aristocratice care spune că: primul fiu este un moștenitor al titlurilor, puterii și averii, iar un al doilea este, prin urmare, un soi de „rezervă” în cazul în care se întâmplă ceva cu primul copil. „Spare” este un volul remarcabil, în care „altercația celor doi prinți formează un pasaj uluitor”, scrie The Guardian. 

Ce s-a întâmplat între cei doi frați 

Harry scrie că William a vrut să vorbească despre relaţia lor şi a luptelor cu presa. După ce William s-a plâns de Meghan, Harry i-a spus că repetă narativul presei şi că se aştepta la ceva mai bun din partea lui. Dar William, spune Harry, nu era raţional, ceea ce i-a făcut pe cei doi bărbaţi să ţipe unul la altul.

Harry şi-a acuzat apoi fratele că se comportă ca un moştenitor, incapabil să înţeleagă de ce fratele său mai mic nu s-a mulţumit să fie de rezervă. S-au insultat reciproc, înainte ca William să pretindă că încearcă să ajute. Harry a spus: „Vorbeşti serios? Mă ajuţi? Scuze, aşa numeşti asta? Că mă ajuţi?”.

Comentariul respectiv, spune Harry, l-a înfuriat pe fratele său, care a înjurat în timp ce s-a apropiat de el. Acum speriat, scrie Harry, s-a dus la bucătărie, urmat de fratele său furios. Harry scrie că i-a dat fratelui său un pahar cu apă şi i-a spus: „Willy, nu pot să-ţi vorbesc când eşti aşa”. 

El scrie: „A pus paharul jos, m-a strigat pe alt nume, apoi a venit la mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Deci foarte repede. M-a prins de guler, rupându-mi colierul şi m-a trântit la podea. Am aterizat pe castronul câinelui, care s-a spart sub spatele meu, bucăţile tăindu-mă. Am stat acolo o clipă, ameţit, apoi m-am ridicat în picioare şi i-am spus să iasă”.

Citește și: Prințul Harry, acuzații grave la adresa Familiei Regale: Fratele meu a țipat la mine, m-au împiedicat să o văd pe Regină, Meghan era invidiată

Prințul William l-a îndemnat pe Harry să riposteze

Harry scrie că William l-a îndemnat să riposteze, invocând luptele pe care le-au avut în copilărie. Harry scrie că a refuzat să facă asta. William a plecat, potrivit relatării lui Harry, apoi s-a întors „spăşit şi şi-a cerut scuze”.

Când William a plecat din nou, scrie fratele său, s-a întors şi a i-a spus: „Nu trebuie să-i spui lui Meg despre asta”, „Adică că m-ai atacat?”, „Nu te-am atacat, Harold”. Când Meghan a observat mai târziu „zgârieturi şi vânătăi” pe spatele lui şi, prin urmare, i-a spus despre atac, Harry spune că „nu a fost chiar atât de surprinsă şi nici atât de supărată”. „A fost foarte tristă”.

Harry scrie despre cum este să fi „o rezervă”

Sentimentul lui Harry de a fi „rezervă” este tema cărţii sale, descriind de-a lungul capitolelor copilăria, anii de şcoală, cariera sa în armata britanică, relaţia cu părinţii şi fratele săi şi viaţa cu Meghan la curte, nunta şi căsătoria până la propria lor experienţă de părinţi.

De la început, Harry povesteşte despre modul în care tatăl său, acum regele Charles, i-a spus soţiei sale, prinţesa Diana, în ziua naşterii lui Harry: „Minunat! Acum mi-ai oferit un moştenitor şi o rezervă - treaba mea este gata”. 

Regele Charles încearcă să înăbușească spiritele aprinse ale fiilor săi 

Fie că îşi descrie amintirile şi dragostea pentru Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris, în august 1997, sau dragostea lui pentru bunica sa, regina Elizabeth Elisabeta a II-a, care a murit anul trecut, Harry este necruţător în relatarea scenelor şi conversaţiilor private.

Harry povesteşte o întâlnire cu Charles şi William după funeraliile prinţului Philip de la Castelul Windsor, în aprilie 2021. Charles, spune el, stătea între fiii săi certaţi, „privind la feţele noastre îmbujorate”. „Vă rog, băieţi”, îl citează Harry pe tatăl său, „nu transformaţi ultimii mei ani într-o suferinţă”.

Citește și: Prințul Harry: „Îmi vreau tatăl și fratele înapoi”. Declarații înainte de lansarea cărții sale autobiografice


Comentarii Facebook