Presa britanică îl numește „trădător” pe prințul Harry, după declarațiile făcute în documentarul „Harry & Meghan”


Mai multe ziare britanice, precum The Sun sau The Telegraph, şi-au exprimat susţinerea faţă de prinţul moştenitor William, a doua zi după difuzarea ultimelor episoade documentarul „Harry & Meghan”.

Trădătorul şi omul devotat” a scris vineri tabloidul britanic The Sun, după difuzarea serialului în care fiul cel mic al regelui Charles III îşi reglează conturile cu William, fratele său mai mare.

Publicând o fotografie a prinţului moştenitor şi a familiei sale în timpul concertului regal de Crăciun de la Westminster Abbey, cotidianul englez arată compasiune faţă de William şi îl acuză pe Harry, spunând că este un trădător, potrivit News.ro. „Îl numeşte pe tatăl său regele, un mincinos”, se poate citi pe prima pagină a The Sun. „Dar monarhia menţine un front unit”, insistă ziarul.

Aceeaşi fotografie, în care Kate şi William apar alături de copiii lor, Charlotte şi George, este pe prima pagină a The Daily Mail. Mesajul este clar: de susţinere pentru William față de „atacul sălbatic al lui Harry” şi sprijinire a „Demnităţii în faţa trădării”, aşa cum scrie Daily Mail.

The Telegraph evocă situaţia în termeni mai puţin virulenţi, dar îşi afişează susţinerea pentru monarhie, refolosind fotografia familiei unite în cadrul unui eveniment public organizat în seara difuzării serialului.

Abordarea presei este destul de diferită săptămâna aceasta față de săptămâna trecută. A doua zi după difuzarea primelor episoade din „Harry & Meghan”, jurnaliştii şi-au concentrat eforturile asupra ducilor de Sussex, ale căror afirmaţii le denunţaseră în unanimitate, iar săptămâna aceasta, presa britanică a fost mult mai „violentă” față de Harry și Meghan. 

Citește și: Prințul Harry, acuzații grave la adresa Familiei Regale: Fratele meu a țipat la mine, m-au împiedicat să o văd pe Regină, Meghan era invidiată

În ultimele trei episoade din documentar, cuplul oferă versiunea sa despre faptele legate de ruptura de monarhia britanică în 2020. În aceste episoade, Harry îl vizează în mod special pe fratele său mai mare, William. Prinţul Harry acuză anturajul lui William, spunând că acesta s-a aflat în spatele mediatizării negative a cuplului (Meghan și Harry) pentru că se dorea ca vedetele din prim plan să fie William și Kate. 

Acest documentar este difuzat în timp ce monarhia trece printr-o perioadă esenţială la trei luni de la moartea reginei Elizabeth II şi urcarea pe tron a lui Charles III. Familia regală este, pentru moment, impasibilă în faţa dezvăluirilor lui Harry, care îşi va publica în ianuarie cartea de memorii „Rezervă”.


Comentarii Facebook