Prințul Harry, acuzații grave la adresa Familiei Regale: Fratele meu a țipat la mine, m-au împiedicat să o văd pe Regină, Meghan era invidiată


Ultimele episoade ale controversatului documentar Netflix despre Ducele și Ducesa de Sussex au fost lansate joi, 15 decembrie, și dezvăluie ruptura amară a lui Harry și Meghan de restul Familiei Regală. Harry susține că nu a fost lăsat să o vadă pe regină și că fratele său a țipat la el în cadrul unei reuniuni de familie.

Mai mult, Harry acuză familia regală de invidie și gelozie la adresa lui Meghan care primea mai multă atenție din partea presei, iar ducesa de Sussex spune că s-a gândit chiar la sinucidere. „A fost înfricoșător ca fratele meu să țipela mine”, a mărturisit Harry care în primele episoade a denunțat „prejudecățile inconștientedin Familia Regală.

Episoadele 4, 5 și 6 din documentarul „Harry & Meghan” dezvăluie prin ce a trecut cuplul după nunta lor din 2018, evenimente care au culminat cu decizia lor de a ieși din Familia Regală.

Harry a dezvăluit că a cerut inițial un aranjament de tipul „jumătate, jumătate”, în care el și Meghan să poată avea propriile joburi, dar să o sprijine în continuare pe regină. A cerut asta în timpul unei întâlniri de familie. „Dar repede a devenit foarte clar, că acel obiectiv nu era nici măcar luat în discuție”, a spus Harry. „A fost înspăimântător ca fratele meu să țipe la mine, iar tatăl meu spunea lucruri care pur și simplu nu erau adevărate și bunica mea stătea acolo în liniște acolo și asista”, a spus el, amintindu-și conversațiile cu Prințul William și pe atunci cu Prințul Charles și Regina Elisabeta a II-a. „Dar trebuie să înțelegeți că din perspectiva familiei, mai ales din perspectiva ei, sunt anumite moduri în care se fac lucrurile. Iar misiunea, scopul ei suprem, responsabilitatea, este instituția... va respecta sfatul care i-a fost dat”, a spus Harry.

Ducesa Meghan, invidiată în Familia Regală că era în centrul atenției

Cuplul descrie în noile episoade cum, din perspectiva lor, poziția în cadrul Familiei Regale a devenit insuportabilă din cauza presei britanice care îi vâna constant și din cauza faptului că palatul le ignora în repetate rânduri binele.

Harry a dat de înțeles că unii membri ai Familiei Regale erau invidioși pe Meghan, din cauza atenției pe care o primea din partea mass-media. „Problema este atunci când cineva intră în familie prin căsătorie, care ar trebui să fie un act în care este susținut, fură apoi lumina reflectoarelor sau își face treaba mai bine decât persoana care s-a născut să facă asta”, a spus el. „Asta supără oamenii. Distruge echilibrul. Pentru că au fost făcuți să creadă că singurul mod în care organizațiile lor de caritate pot reuși și misiunea lor poate crește este dacă sunt pe primele pagini ale acelor ziare”, a mai spus acesta. 

Meghan a mărturisit că s-a gândit la sinucidere, credea că „toate acestea se vor opri dacă nu sunt aici. Și acesta a fost cel mai înfricoșător lucru, a fost o gândire atât de clară”. „Am făcut tot ce am putut pentru a-i face mândri și pentru a fi cu adevărat o parte a familiei”, a spus Meghan în al cincilea episod, vorbind despre relația ei cu ceilalți membri ai Familiei Regale. „Și apoi bula a explodat. Mi-am dat seama că nu eram doar aruncată lupilor, ci îi hrăneau cu mine”, a spus ea.

Prințul Harry: O familie și o afacere, în conflict direct

Punctul culminant al rupturii lui Harry și Meghan de Familia Regală a fost decizia lor istorică și controversată la începutul anului 2020 de a renunța la calitatea de membri ai Familiei Regale și de a părăsi Marea Britanie. Harry a spus că atunci a vorbit cu Regina Elisabeta a II-a și a aranjat o întâlnire cu ea și cu Meghan, în timp ce au luat decizia de a părăsi familia.

Știa că ne este greu. Am vorbit cu ea de multe ori despre asta”, a spus Harry. Apoi, Meghan a povestit că a primit un mesaj de la un consilier regal prin care erau anunțați că nu o mai pot vedea pe regină. „De fapt, mi s-a spus că sunt ocupată toată săptămâna”, i-a spus atunci regina lui Harry, susține acesta. „Reacția mea a fost wow”, a spus Harry. „Aceasta este momentul în care o familie și o afacere de familie sunt în conflict direct... au împiedicat un nepot să-și vadă bunica”, a comentat Harry.


Comentarii Facebook