Duminica 13 Iunie

E OFICIAL! Netflix scade calitatea streamingului pentru a asigura buna funcționare a internetului în Europa


După ce autoritățile UE au început să presiune pe companiile media să scadă calitatea serviciilor de streaming video, pentru a limita banda pe care o folosesc pe perioada izolării din cauza pandemiei de COVID-19, Netflix a fost prima platformă care a răspuns acestor cerinţe. 

Astfel, compania a anunţat că va scădea banda pe care o consumă cu 25%, o măsură care va permite eliberarea reţelelor pentru a îmbunătăţi condiţiile de utilizare a internetului utilizatorilor care folosesc acum conexiunile de acasă pentru a lucra, scrie go4it.ro.

Conform CEO-ului Netflix, Reed Hastings, această măsură nu va afecta în mod evident calitatea streaming-ului de filme şi seriale de pe serviciul pe care îl conduce. Există posibilitatea ca în cazul unora să scadă, sau să dureze mai mult încărcarea clipurilor, însă majoritatea n-ar trebui să observe diferenţe.

În urma discuţiilor dintre comisarul Thierry Breton şi Reed Hasings şi luând în calcul provocările extraordinare cauzate de coronavirus, Netflix a decis să înceapă reducerea bit rate-ului în toate stream-urile noastre din Europa pentru 30 de zile. Estimăm că asta va reduce traficul pe Netflix în reţelele europene cu aproximativ 25%, în timp ce va asigura servicii de calitate pentru membrii noştri”, a declarat un reprezentant al companiei.

Probabil cei mai afectaţi vor fi cei care plătesc pentru abonamentele Premium, care oferă acces la streaming în rezoluţie 4K. Aceştia sunt însă minoritari pe serviciu, cei mai mulţi fiind abonaţi la planurile tarifare Basic şi Standard, care fac streaming în rezoluţie SD, respectiv Full HD. Netflix are 51 de milioane de abonaţi în Europa, dintre care 11 milioane sunt numai în Marea Britanie.


Comentarii Facebook