Detaliile pe care nu le știai despre visele tale


Toți oamenii visează în fiecare noapte, chiar dacă își amintesc sau nu. Puține sunt, însă, lucrurile pe care le și cunoaștem despre propriile vise.


1. Visatul ajuta la invatat
 
Daca inveti pentru un examen sau pur si simplu trebuie sa inveti ceva nou pentru a efectua o insarcinare la munca, ar fi bine sa te bagi in pat, sa tragi un pui de somn si sa visezi. Oamenii de stiinta de la Harvard Medical School au descoperit atunci cand visam, memoria asimileaza mult mai bine noile cunostinte dobandite in timpul zilei. Practic, in loc sa te asezi in pat si sa citesti vreun studiu sau un caiet de sarcini pentru la scoala sau la serviciu, mai bine te culci direct, fara a tine televizorul sau calculatorul deschis in dormitor. Cu cat somnul va fi calitativ mai bun, cu atat vei asimila mai bine noile informatii, le vei intelege mai bine si vei stii sa le pui eficient in practica.
 
 
2. La fel ca barbatii, si femeile pot avea orgasm in vis
 
Inainte, se credea ca doar barbatii pot avea orgasm in timp ce dorm, dar cele mai recente studii au confirmat ca si femeile pot ajunge pe culmile placerii in timp ce viseaza. De altfel, visele erotice sunt cele care creeaza toate conditiile pentru a avea orgasm, explica psihiatrul si terapeutul sexual Barbara Bartlik din New York. psychiatrist and sex therapist in New York.
 
3. Cel mai comun vis de pe Glob: sotul/sotia te insala
 
Daca te-ai intrebat vreodata ce viseaza cel mai des oamenii, ei bine, un studiu efectuat pe un esantion de 5.000 de oameni, la nivel mondial, arata ca cel mai comun vis este cel in care sotia/sotul insala. Potrivit lui Lauri Quinn Loewenberg, expert in stiinta somnului si a visarii, visul ca sotul te insala (sau sotia isi insala sotul, cel care viseaza) nu are nicio legatura cu situatia propriu-zisa a casatoriei sau cu o eventuala aventura extraconjugala a adulterinului din vis. Pur si simplu, cand visezi ca partenerul te insala iese la iveala cea mai mare temere a oricarui om: aceea de a fi abandonat.

Mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook