CLIPUL ZILEI: Aventură în kaiac în timpul unei erupții vulcanice VIDEO


Trei temerari ai sporturilor extreme au dus canotajul la cote extreme pentru o emisiune tv. Imaginile cu sportivii care s-au filmat în timp ce văsleau printre șiroaiele de lavă în timpul erupției unui vulcan din Hawaii.

Cei trei sportivi din SUA și Brazilia, aflați în Hawaii entru a filma un episod dintr-un show TV au prins ocazia de a merge cu kaiacul printre ”râurile” de lavă topită ale vulcanului Kileua.

Scopul expediţiei noastre a fost să descoperim râurile şi cascadele din Hawaii, iar posibilitatea de a găsi un râu de lavă a fost foarte incitantă”, povestește Pedro Oliva, unul dintre temerari.

Una dintre marile probleme cu care s-au confruntat curajoșii sportivi a fost apa cu temperaturi de peste 100 de grade Celsius din jurul vulcanului.

Cea mai mare problemă a fost faptul că nu puteam să pun mâna în apă în apropierea vulcanului. Apa pur şi simplu clocotea şi m-ar fi ars”, mai povestește Oliva.

Tinerii nu s-au limitat la doar a naviga printre râurile de lavă, ci au bătut la pas și insula creată de magma din vulcan.


Comentarii Facebook