Miercuri 24 Aprilie

Celebrul André Rieu, amendat cu peste 110.000 de euro pentru că a lăsat un grup de copii români să cânte după ora 23.00


Cunoscutul muzician André Rieu a fost amendat cu suma de 116.000 de euro, din cauza faptului că a lăsat un grup de minori români să cânte după ora 23.00.

Iniţial, amenda aplicată lui André Rieu de autorităţile olandeze a fost de 236.000 de euro, pe motiv că muzicianul a folosit în concertele sale un grup de tineri naişti români după ora 23.00, când minorilor le este interzis, prin lege, acest lucru, potrivit Medifafax.

Este incriminată o serie de şapte concerte considerate "ilegale" susţinute de André Rieu şi de orchestra sa în 2015.

"La ora cu pricina, copiii români s-au aflat pe scenă doar pentru a saluta publicul, la finalul concertului." – a explicat avocatul celebrului violinist Agenţiei France Presse. "De cântat, copiii cântaseră mult mai devreme. Se ştie că aşa procedează André Rieu: la sfârşitul concertului invită pe scenă pe toţi cei care au contribuit la succesul spectacolului."

Muzicianul a declarat că amenda i se pare "absurdă". Micii interpreţi la nai români au fost invitaţi să cânte, în anul 2015, alături de maestrul lor, Gheorghe Zamfir, în spectacolele pe care André Rieu le susţine, tradiţional, la Maastricht, oraşul său natal.

"Din ancheta noastră a reieşit că un grup de11 copii români, interpreţi la nai, cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, a efectuat o muncă neautorizată în intervalul orar 19.00- 00.00.", a declarat Paul van der Burg, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei muncii din Olanda a declarat:

Contestaţia înaintată în justiţie de André Rieu va fi judecată la data de 4 decembrie.

Comentarii Facebook