banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg

Social

Voluntarul CERT care l-a găsit pe minorul dispărut de acasă a fost premiat - VIDEO

   

Gabriel Buzdugan, voluntarul Asociației CERT Transilvania, care l-a găsit pe minorul de 2 ani din Ciurila, dispărut de acasă în seara zilei de 27 aprilie, a fost premiat. 

 

Prefectura Clujului i-a decernat lui Gabriel Buzgudan diploma ”Onoare pentru Cluj 2018”, ”în semn de recunoștință pentru devotamentul și solidaritatea manifestate în timpul acțiunii de căutare-salvare a minorului Alexandru-Ovidiu Rotar, dispărut de la domiciliul său în data de 27 aprilie 2018”.

 

De asemenea, primarul comunei Ciurila, Cristinel Popa, a declarat că, după acest incident cu final fericit, la toate intersecțiile din comună vor fi montate camere de supraveghere

 

Prefectul Clujului, Aurel Cherecheș, a semnat un protocol cu reprezentanții CRT Transilvania pentru intervenție în cazuri speciale. ”Câțiva reprezentanți ai Asociației vor fi incluși în rețeaua de telefonie specială și vor fi avertizați pentru a interveni alături de noi în cazuri de calamitate. Vom putea folosi experiența lor în off-road și mașinile lor special pregătite pentru a interveni în zone izolate”, a spus Cherecheș. 

 

CERT Transilvania – Detașamentul de Intervenție la Dezastre – este un CERT TRansilvaniagrup constituit pe baza de voluntariat. ”Suntem un GRUP DE OAMENI ce provin din domenii diverse și care își dedică timpul și resursele proprii pentru a ajuta semenii aflați în situatii dificile. Pentru că avem logistica necesară, ne asumăm rolul de a interveni acolo unde alții nu au posibilitatea să ajungă. Avem în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special.

 

De asemenea, ne pregătim intens pentru a fi în măsură să acționam în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată. Vrem să ajutăm atunci când e nevoie de noi și credem cu tărie în puterea binelui. Pentru noi, zâmbetul și acel “mulțumesc” spus de omul pe care l-am ajutat sunt suficiente.

 

Am transformat pasiunea pentru off-road, pentru motoare puternice și pneuri invincibile, într-o activitate cu caracter umanitar. Urcăm în varf de munte, acolo unde nimeni nu mai ajunge, coborâm în cele mai adânci văi dacă cineva are nevoie de ajutorul nostru. Totul e să aflăm … vom fi cu siguranță acolo”, scriu cei de la Cert Transilvania pe site.

 

 

 

coral1_1_1.jpg
4-5-2018, 12:52
44 vizualizări
5 comentarii
Nicu4-5-2018, 18:36
Stiri de Cluj, dna Delia Carbune, dle Horea Soica,

SA VA FIE RUSINE CA ACCEPTATI COMENTARII PRECUM CEL DE MAI JOS LA UN ASTFEL DE ARTICOL.

DATI DOVADA DE NEPASARE SI NESIMTIRE CRASA.

CINE SE ASEAMANA SE ADUNA
Prefectu6-5-2018, 6:20
Daca la decorat e foarte bine, dar daca la atat se rezuma activitatea Prefectului, e Jale. Orasul e blocat de incompetenta autoritatilor locale, Pata Rat e atentat la siguranta si sanatatea clujenilor, bani furati, delapidati, drumuri judetene prastie, alo, don' Prefect, dormiti bine in papucii statului?
adi6-5-2018, 18:51
Cum sa se rezume activitatea "la atat"? ... Traiesti in Cluj? ?? Sau poate ne scrii din Gherla...
fixpula4-5-2018, 16:16
fixpula
robikcă4-5-2018, 22:37
Nu are rost să-ți spun cât de retardat și nesimțit ești. Sunt convins că deja ai aflat asta.

Cele mai citite ştiri din Social

811 vizualizări
18-10-2018, 12:24
Cluj: Tânăr drogat umblă haotic printre mașini cu plicurile în buzunar - VIDEO» Vezi tot
810 vizualizări
20-10-2018, 20:18
Bătaie în fața unui fast food de pe Memorandumului! Oamenii au fugit în local. Ce a urmat!» Vezi tot
295 vizualizări
19-10-2018, 12:45
Adevărul despre accident în lanț în Gheorgheni, de lângă Interservisan - FOTO» Vezi tot
107 vizualizări
19-10-2018, 13:21
Cât va costa Metroul la Cluj. Șansa clujenilor ar fi inovațiile viitorului» Vezi tot
81 vizualizări
18-10-2018, 16:44
Cluj: Fost polițist și boxer a bătut crunt un țăran dintr-un sat clujean - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?