UBBots 2011: Studentii prezinta roboti care pun gresie, sterg praful sau sting incendiul - VIDEO


Studentii de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai s-au intrecut pe ei in acest an si au creat roboti care mai de care mai destepti.

La cea de-a 4-a editie a UBBots 2011: Ziua robotilor inteligenti la Universitatea Babes-Bolyai, vor fi prezentati 8 roboti construiti in ultimul an.

"In fiecare an, studentii construiesc roboti care sa ajute cumva munca omului. Sunt cumparati senzorii, motoarele, materialele din plastic si din lemn, iar apoi lucreaza in echipa pentru a crea acesti roboti in miniatura", a declarat conf. dr. Mihai Oltean, coordonatorul evenimentului.

Oltean a mai afirmat ca in ultimii ani au fost creati zeci de roboti, dar din nefericire niciunul nu a fost preluat si dezvoltat de o firma privata.

"Noi facem prototipuri la scara mai mica. Pana acum nu am gasit nicio un investitor care sa continue ideile studentilor. Problema este de siguranta. Trebuie sa faci un robot sigur care sa nu raneasca sau sa omoare un om. Poate sa cada si sa loveasca, dar sunt si alte riscuri si atunci ideile noastre nu se dezvolta", a mai spus Mihai Oltean.

UBBots 2011 va avea loc duminica, 9 ianuarie 2011, de la ora 12.00, in  Cladirea Campus ISE, pe strada Teodor Mihali.

 

Stiri de Cluj va va prezenta pana la evenimentul de duminica o parte dintre robotii creati de studentii de la UBB Cluj.

 

Video - robotul care pune gresie

Comentarii Facebook